Για δεύτερη χρονιά η Paths of Greece αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση για συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ (http://yperia.gr/el/) που πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 17 Οκτωβρίου 2016 στην Αιγιάλη της Αμοργού. Διοργανωτές του ΥΠΕΡΙΑ Αειφόρου Τουριστικής Ανάπτυξης, Διατήρησης & Προστασίας της Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016 ήταν ο Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Θολαρίων Αμοργού και το Aegialis Hotel & Spa. Την Paths of Greece εκπροσώπησε το μέλος της κα Χριστίνα Κονταξή.

Το φετινό κεντρικό θέμα ήταν «Οικολογία και Παράδοση – Προοπτικές για το αύριο» και η παρουσίασή μας αφορούσε την προστασία της φύσης και την ανάπτυξη σε περιοχές του Δικτύου Natura 2000 με αναφορά στον Τουρισμό και φυσικά επικεντρώνοντας στον Πεζοπορικό Τουρισμό.

Κατά τη διάρκεια του ΥΠΕΡΙΑ 2016, πραγματοποιήθηκε και το 7o Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού. Στα πλαίσια τόσο του Συνεδρίου όσο και του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε γόνιμη ανταλλαγή ιδεών για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς τόσο στην Αμοργό όσο και παγκόσμια, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον οικοτουρισμό.

Όλες τις ημέρες, το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλάμβανε επισκέψεις με σκοπό την προβολή της φυσικής ομορφιάς και του πολιτισμού της Αμοργού. Στο ΥΠΕΡΙΑ 2016 συμμετείχαν πλήθος επαγγελματιών του τουρισμού από ολόκληρο τον κόσμο ενώ προσκεκλημένοι ήταν δημοσιογράφοι και bloggers προκειμένου μέσω άρθρων να συμβάλλουν στην προώθηση της Αμοργού και των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.

Στη φιλόξενη Αμοργό, το ΥΠΕΡΙΑ αγκαλιάζει τη παγκόσμια κοινότητα του τουρισμού και εμείς δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε τους διοργανωτές για τη φετινή διοργάνωση και πρόσκληση και να ευχηθούμε ακόμα περισσότερα ΥΠΕΡΙΑ για το μέλλον.