Το Greek Islands Trail είναι ένα μονοπάτι μεγάλων αποστάσεων που αποτελείται από τα καλύτερα μονοπάτια καθενός από τα νησιά των Κυκλάδων.

Είναι ένα όνειρο ετών που παίρνει σάρκα και οστά. Ένα μονοπάτι που θα περνάει από όλες τις Κυκλάδες και που θα αποτελέσει τη σημαντικότερη μήκους διαδρομή της χώρας.

Καθώς η Ελλάδα είναι γνωστή στο εξωτερικό με άσπρα και μπλε χρώματα, το εν λόγω μονοπάτι έρχεται να αναδείξει αυτή την εικόνα, καθώς και τον πολιτισμό και την πλούσια γεωλογία των Κυκλάδων στο διεθνές πεζοπορικό κοινό. Όραμα μας είναι να γίνει μια απο τις κορυφαίες διαδρομές στον κόσμο.

Στόχος του  «Greek Islands Trails – Cyclades» είναι να ενώσει τα καλύτερα μονοπάτια του κάθε νησιού των Κυκλάδων σε μια ενιαία πεζοπορική διαδρομή απο νησί σε νησί. Η διαδρομή αυτή ευελπιστεί να αποτελέσει τη βασική πύλη εισόδου και γνωριμίας του παγκόσμιου πεζοπορικού τουρισμού στη χώρα μας.

Το πρόγραμμα  «Greek Islands Trails – Cyclades» υλοποιείται με τη χρηματοδότηση της πρωτοβουλίας του Μουσείου Κυκλαδικής ΤέχνηςCycladic Identity, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τοπικών φορέων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Cycladic Identity επισκεφτείτε το www.cycladicidentity.gr