Οι κεντρικές πινακίδες μονοπατιών έχουν μεγάλο μέγεθος και λειτουργούν ως σύνοψη, παρουσίαση και προώθηση του δικτύου πεζοπορίας και ποδηλασίας μιας περιοχής.

Τοποθετούνται σε κεντρικά σημεία, όπου περνά ο περισσότερος κόσμος, και έχουν σκοπό να καταστήσουν την εμπειρία της πεζοπορίας πιο προσιτή για τους επισκέπτες.

Περιεχόμενα κεντρικών πινακίδων

Η κύρια θεματική των κεντρικών πινακίδων μονοπατιών είναι ένας συνολικός χάρτης της περιοχής, που παρουσιάζει με εύκολο και κατανοητό τρόπο την τοπογραφία, τους οικισμούς, τους δρόμους και, φυσικά, τις πεζοπορικές και ποδηλατικές διαδρομές που έχουν οριστεί. Οι χάρτες που χρησιμοποιούμε πλέον, έχουν αναπτυχθεί από την εξειδικευμένη χαρτογραφική εταιρεία Staridas Geography

Στις κεντρικές πινακίδες παρέχονται βασικές πληροφορίες για κάθε διαδρομή, όπως:

  • χρόνος ολοκλήρωσης,
  • μήκος,
  • υψομετρικές διαφορές,
  • βαθμός δυσκολίας και,
  • τίτλος.

Επιπλέον, στην κεντρική πινακίδα μπορούν να φαίνονται κατευθύνσεις για τις διαδρομές που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο.

Στο κάτω μέρος της πινακίδας αναφέρονται οι εταίροι, οι συντελεστές και οι υποστηρικτές του προγράμματος. Ακόμα, παρέχονται σημαντικά τηλέφωνα επικοινωνίας, η διεύθυνσης της ιστοσελίδας του πεζοπορικού δικτύου και ένας QR κωδικός για την εύκολη λήψη των αρχείων διαδρομών στα κινητά τηλέφωνα των χρηστών.

Οι πεζοπόροι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κεντρικές πινακίδες για να σχεδιάσουν τις διακοπές τους και να εξερευνήσουν την περιοχή με το περπάτημα, ενώ οι μη πεζοπόροι μπορούν να ενημερωθούν για τα νέα μονοπάτια που βρίσκονται κοντά τους.

Ποιότητα προϊόντος

Με γνώμονα την ανθεκτικότητα και την αισθητική, χρησιμοποιούμε πινακίδες από ανθεκτικό υλικό stratimage, που εγγυάται αναλλοίωτη ποιότητα για δεκαετία. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί φύλλο αλουμινίου πάχους 1 χιλιοστού, το οποίο βιδώνεται σε ξύλινη πλάτη από κόντρα-πλακέ θαλάσσης. Οι πινακίδες στηρίζονται συνήθως σε πασσάλους από ανακυκλωμένο πλαστικό.

Αποφεύγουμε στέγαστρα και βαριές κατασκευές διότι δεν προσφέρουν καμία επιπλέον προστασία και έχουν μεγάλο όγκο που προκαλεί οπτική όχληση.

Στην Paths of Greece συνεργαζόμαστε αποκλειστικά με την Staridas Geography και τον διεθνώς αναγνωρισμένο χαρτογράφο Σπύρο Σταρίδα. Πιστεύουμε ότι οι χάρτες του είναι άρτιοι τόσο από αισθητικής όσο και από λειτουργικής άποψης.

Τοποθέτηση κεντρικών πινακίδων

Οι κεντρικές πινακίδες μονοπατιών τοποθετούνται συνήθως πάνω σε πασσάλους ανακυκλωμένου πλαστικού ή απευθείας σε κάποια επιφάνεια, όπως ένας τοίχος. 

Συχνά, χρησιμοποιείται ξύλο κόντρα πλακέ, πάνω στο οποίο τοποθετείται η πινακίδα αλουμινίου, και αυτό με τη σειρά του βιδώνεται στους πασσάλους. Αυτό εφαρμόζεται σε πολλές περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη μεγαλύτερης σταθερότητας.

Αν ενδιαφέρεστε για την ανάπτυξη και τη σηματοδότηση μονοπατιών στην περιοχή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να συζητήσουμε τις καλύτερες λύσεις. Θα είμαστε πρόθυμοι να σας βοηθήσουμε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των μονοπατιών και της αντίστοιχης σήμανσης με πινακίδες. Ας προάγουμε μαζί την εξερεύνηση της φύσης και την απόλαυση του πεζοπορικού δικτύου στην περιοχή σας.

Δείτε περισσότερα παραδείγματα των έργων μας