Η σήμανση με πινακίδες εισαγωγής είναι απαραίτητη για όλα τα μονοπάτια. Αυτές οι πινακίδες χρησιμοποιούνται στα σημεία εισόδου ή αφετηρίας της κάθε διαδρομής, σε τοποθεσίες όπως πλατείες οικισμών. Μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία των πεζοπόρων καθώς και να προσελκύσουν νέους ενδιαφερόμενους.

Περιεχόμενα πινακίδων εισαγωγής

Οι πινακίδες εισαγωγής μονοπατιών πρέπει να παρέχουν όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τη διαδρομή, όπως:

 • μήκος,
 • χρόνος,
 • βαθμός τεχνικής δυσκολίας,
 • ένταση της προσπάθειας,
 • αίσθηση ρίσκου,
 • ανώτατο/κατώτατο υψόμετρο,
 • συνολική ανάβαση/κατάβαση και άλλα.

Αυτό επιτρέπει στους πεζοπόρους να κατανοήσουν πλήρως αν η διαδρομή ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

Επιπλέον, οι πινακίδες εισαγωγής μονοπατιών λειτουργούν ως υλικό προώθησης του πεζοπορικού δικτύου. Μέσω αυτών των σημείων, είναι πιθανό να προσελκύσουν ακόμη και ανθρώπους που δεν είχαν σκοπό να πεζοπορήσουν. Παρέχουν πληροφορίες και ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν την ομορφιά των μονοπατιών.

Διαρρύθμιση πινακίδων εισαγωγής

Οι πινακίδες εισαγωγής τοποθετούνται σε πασσάλους πινακίδων κατεύθυνσης μονοπατιών και χωρίζονται σε 4 μέρη.

 • Το πάνω μέρος περιέχει τον κωδικό και το όνομα της διαδρομής.
 • Στο κεντρικό τμήμα παρουσιάζεται ο χάρτης της διαδρομής, ο οποίος είναι αποτέλεσμα εξειδικευμένης χαρτογραφικής/γραφιστικής επιμέλειας.
 • Στο κάτω μέρος αναγράφονται τα βασικά στοιχεία των διαδρομών, όπως η απόσταση και ο βαθμός δυσκολίας. Επιπλέον, υπάρχουν QR codes που επιτρέπουν στους χρήστες να κατεβάσουν τα αρχεία των διαδρομών στα κινητά τους τηλέφωνα.
 • Στο κατώτερο μέρος αναφέρονται οι εταίροι, οι συντελεστές και οι υποστηρικτές του προγράμματος.

Ποιότητα προϊόντος

Με γνώμονα την ανθεκτικότητα και την αισθητική, χρησιμοποιούμε πινακίδες από ανθεκτικό υλικό stratimage, που εγγυάται αναλλοίωτη ποιότητα για δεκαετία. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλουμίνιο συμπαγές, πάχους τουλάχιστον 3mm. Οι πινακίδες στηρίζονται συνήθως σε πασσάλους από ανακυκλωμένο πλαστικό.

Στην Paths of Greece συνεργαζόμαστε αποκλειστικά με την Staridas Geography και τον διεθνώς αναγνωρισμένο χαρτογράφο Σπύρο Σταρίδα. Πιστεύουμε ότι οι χάρτες του είναι άρτιοι τόσο από αισθητικής όσο και από λειτουργικής άποψης.

Τοποθέτηση πινακίδων εισαγωγής

Οι πινακίδες εισαγωγής μονοπατιών τοποθετούνται πάνω σε πασσάλους ή σε πινακίδες κατεύθυνσης μονοπατιών. Σταθεροποιούνται πάνω τους βιδώνοντές τες με παξιμάδια, στο πίσω μέρος του πασσάλου. Η διαδικασία αυτή γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην επηρεάζεται η καλή θέαση της πινακίδας κατεύθυνσης.

Αν ενδιαφέρεστε για την ανάπτυξη και τη σηματοδότηση μονοπατιών στην περιοχή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να συζητήσουμε τις καλύτερες λύσεις. Θα είμαστε πρόθυμοι να σας βοηθήσουμε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των μονοπατιών και της αντίστοιχης σήμανσης με πινακίδες. Ας προάγουμε μαζί την εξερεύνηση της φύσης και την απόλαυση του πεζοπορικού δικτύου στην περιοχή σας.

Δείτε περισσότερα παραδείγματα των έργων μας