Το 2022 η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Μονοπάτια της Ελλάδας παρέμεινε πολύ ενεργή.

Βγαίνοντας από την εποχή του Covid-19, προτεραιότητα ήταν η διεύρυνση και προσαύξηση της ομάδας μας.
Έτσι, πλέον η Κοιν.Σ.Επ. απασχολεί πλήρως 7 εργαζόμενους, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται η συνεργασία με πληθώρα εξωτερικών συνεργατών.

Οι σημαντικότερες από τις μελέτες που έγιναν, ήταν αυτές στην Βόρεια Κέρκυρα, τον Διόνυσο, το Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας, το Νυμφαίο Φλώρινας, την Έδεσσα, την Επίδαυρο και την Άρτα.

Το καλοκαίρι για την Paths of Greece ήταν πολύ έντονο, καθώς αναλάβαμε την υλοποίηση των πεζοπορικών δικτύων των νησιών της Κάσου και της Σκιάθου. Μελέτες που είχαν γίνει το 2018 και το 2020, αντίστοιχα.


Πρόκειται για δύο έργα που πληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία και μας κάνουν πολύ περήφανους, καθώς μπορέσαμε να μεταφράσουμε άρτια την αρχική πληροφορία της επιτόπιας έρευνας σε δύο ολοκληρωμένα δίκτυα, με κορυφαίες προδιαγραφές και πληθώρα συνοδών και βοηθητικών πληροφοριών.

Φυσικά, δεν θα γινόταν τίποτα από αυτά, αν δεν υπήρχε η άψογη συνεργασία και πολύτιμη βοήθεια από τους εκάστοτε δήμους των περιοχών, τους επί πολλών ετών συνεργάτες μας και από τα τοπικά συνεργεία εργασιών, με τα οποία καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας τα δύο έργα.

Εντός του έτους ολοκληρώθηκε η υλοποίηση, ακόμα μιας παλαιότερης μελέτης που είχαμε εκπονήσει, αυτής του Δήμου Αποκόρωνα στην Κρήτη. Το δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών έχει υλοποιηθεί από τον Δήμο Αποκόρωνα, και τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε λειτουργία πιλοτικής μορφής, καθώς γίνονται ακόμα κάποιες διορθώσεις.  

Σημαντικότερο γεγονός της χρονιάς ήταν με βεβαιότητα το Παγκόσμιο Συνέδριο Πεζοπορίας, το οποίο έλαβε χώρα τον Σεπτέμβρη, στο νησί της Σκιάθου. 

Το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πεζοπορίας, που διοργανώθηκε από το World Trails Network (WTN) στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία! Στη Σκιάθο χτύπησε η καρδιά της παγκόσμιας πεζοπορίας!   

Ο Δήμος της Σκιάθου είχε να προσφέρει και να προβάλει το νεοσύστατο δίκτυο πεζοπορίας του, που απαρτίζεται από 14 διαδρομές, υλοποιημένες από τον δήμο της Σκιάθου, σε συνεργασία με την Paths of Greece.