Τα Μονοπάτια Κυθήρων ‘Kythera Trails’, απέκτησαν πινακίδες εισαγωγής,  οι οποίες παρέχουν την απαραίτητη πληροφόρηση στους επισκέπτες, για να ξεκινήσουν την περιήγησή τους. 

24 πινακίδες κοσμούν 16 οικισμούς και σημεία έναρξης, παρουσιάζοντας τις 14 διαδρομές του δικτύου. Έτσι, ολοκληρώνεται η σηματοδότηση τριών επιπέδων του δικτύου μονοπατιών. 

Οι πινακίδες περιέχουν την ‘ταυτότητα’ της κάθε διαδρομής, με πλήθος πληροφοριών, αλλά με λιτό, μίνιμαλ σχεδιασμό και μικρό μέγεθος, έτσι ώστε να ‘δένουν’ με το χώρο, χωρίς οπτική όχληση.

Οι πινακίδες χωρίζονται σε 4 μέρη. Στο πάνω μέρος βρίσκεται ο τίτλος και ο κωδικός της διαδρομής, με το σήμα ‘Green Flag Trails’, στις τρεις πιστοποιημένες διαδρομές του δικτύου. Στο κεντρικό τμήμα παρουσιάζεται ο χάρτης της διαδρομής, ο οποίος είναι προϊόν εξειδικευμένης χαρτογραφικής επιμέλειας. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στις ονομασίες των σημείων ενδιαφέροντος, ακόμα και των λιγότερο γνωστών, όπως οι νερόμυλοι του Καραβά. Πιο κάτω, αναγράφονται τα βασικά στοιχεία των διαδρομών, όπως απόσταση και βαθμός δυσκολίας,  τα οποία είναι πλήρως εναρμονισμένα με τα πρότυπα της πιστοποίησης Green Flag Trails. Με τα QR codes οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν  τα αρχεία των διαδρομών στο κινητό τους. Τέλος, στο κάτω μέρος, αναφέρονται οι εταίροι, οι συντελεστές και οι υποστηρικτές του προγράμματος, όπως και το σήμα του ΕΟΤ. 

Η δράση χρηματοδοτήθηκε από το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA) και το Δήμο Κυθήρων, σε συνεργασία με το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης (Κ.Ι.Π.Α.).  Η ανάπτυξη και τοποθέτηση των πινακίδων έγινε από την Κοιν.ΣΠ. ‘Paths of Greece – Μονοπάτια της Ελλάδας’.  Τους χάρτες επιμελήθηκε η εταιρεία Staridas Geography, ενώ ο γραφιστικός σχεδιασμός έγινε από την Instinct Design.