Το «Hikers’ Friendly» είναι ένα πρότυπο που πιστοποιεί υπηρεσίες σχετικές με την πεζοπορία. Προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο για καταλύματα, αλλά σύντομα θα ενεργοποιηθεί και σε άλλους τομείς. Δημιουργήθηκε από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Paths of Greece, σε συνεργασία με την Green Evolution.

Η εφαρμογή του Προτύπου Πιστοποίησης «Hikers’ Friendly Hotels» ξεκίνησε δυναμικά στη Σίφνο, ολοκληρώνοντας έτσι την πιλοτική του λειτουργία, ενώ από 1η Αυγούστου 2017 επεκτάθηκε και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, στις οποίες οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους και να αυξήσουν την τουριστική κίνηση προς το κατάλυμα και τον τόπο τους, κυρίως εκτός της υψηλής τουριστικής περιόδου.

Επισημαίνεται ότι μέσα στα πλαίσια ανάπτυξης της Ελλάδας ως κορυφαίο πεζοπορικό προορισμό, το 5% του κόστους πιστοποίησης επιστρέφεται στα μονοπάτια του τόπου, είτε ως δράση συντήρησης μονοπατιών είτε ως δράση προβολής. Αυτό ισχύει για τις περιπτώσεις που  τα καταλύματα ενός τόπου τα οποία θα λάβουν τελικά το Πιστοποιητικό «Hikers’ Friendly Hotels» είναι πάνω από πέντε.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στον επίσημο ιστότοπο του «Hikers’ Friendly» και φυσικά ακολουθήστε το «Hikers’ Friendly» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να είστε πάντα ενήμεροι!