Καθώς στην Ικαρία συρρέουν ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες κάθε χρόνο, και μαζί με αυτούς και πολλοί πεζοπόροι και κατασκηνωτές. Ο αυξανόμενος αυτός αριθμός έχει και τον αντίκτυπό του στο ευαίσθητο οικοσύστημα του νησιού, το οποίο φορτίζεται ιδιαίτερα από την έντονη παρουσία του κόσμου.

Το Project Pathways είναι μια προσπάθεια να ενισχυθεί η πρακτική αειφορίας στον τουρισμό, ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να απολαμβάνουν το υπέροχο φυσικό τοπίο της Ικαρίας, χωρίς να επιβαρύνουν όμως το οικοσύστημα. Με τη βοήθεια εθελοντών, το Ικαριακό Κέντρο σκοπεύει να καθαρίσει και να σηματοδοτήσει τα κλειστά μονοπάτια. Τα καθαρά και καλά σηματοδοτημένα μονοπάτια θα δώσουν τη δυνατότητα σε περισσότερους πεζοπόρους να ανακαλύψουν την Ικαρία με ελάχιστη περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Το πρόγραμμα θα αρχίσει στην Αρεθούσα, ένα χωριό με ιστορικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον. Εν μέσω της ελληνικής οικονομικής κρίσης, η δημιουργία βιώσιμων μονοπατιών θα στηρίξει την τοπική κοινωνία να αναπτύξει τον οικοτουρισμό, αποδεικνύοντας ότι η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και του τοπικού πολιτισμού είναι βασικά στοιχεία της αειφόρου ανάπτυξης.

Σύνοψη:

Για 12 μέρες τον Ιούνιο, εθελοντές θα δουλέψουν σε ένα μονοπάτι μήκους 3 χιλιομέτρων το οποίο οδηγεί σε μια παραλία που προς το παρόν είναι προσπελάσιμη μόνο δια θαλάσσης.

Πότε: 4-16 Ιουνίου 2016

Που: Αρεθούσα, Ικαρία

Διαμονή: Το Ικαριακό Κέντρο προσφέρει τη διαμονή σε κοινό χώρο

Για απαντήσεις σε άλλες ερωτήσεις και αίτηση συμμετοχής πατήστε τον σύνδεσμο: www.ikariancentre.com/lang/el/pathways