Σε συνεργασία με την οργάνωση MitOst (Γερμανία), την Culture Routes Society (Τουρκία) και την οργάνωση Tirana Ekspress (Αλβανία) αλλά και καλλιτέχνες από την Πολωνία, την Κροατία και την Τουρκία, η Paths of Greece συμμετέχει σε ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τον τίτλο Performative Journey on the Via Eurasia Cultural Route.

Στόχος του προγράμματος είναι να ενισχύσει την προσπάθεια προβολής της Via Eurasia και να φέρει πιο κοντά την τοπική κοινωνία με τους διαχειριστές της διαδρομής. Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα έχει σκοπό να αναδείξει τις πολιτισμικές ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής από την οποία διέρχεται η Via Eurasia.

Η Via Eurasia είναι ένα μονοπάτι πολύ μεγάλου μήκους, το οποίο ξεκινάει στη Ρώμη, περνάει στην Αλβανία, στη Βόρεια Μακεδονία, στην Ελλάδα και συνεχίζει στην Τουρκία. Η Paths of Greece έχει συμβάλει στην δημιουργία της διαδρομής από την σύλληψη της ιδέας, και ο κ. Φοίβος Τσαραβόπουλος είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο της Via Eurasia ΑΜΚΕ που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Η επίσκεψη στην Έδεσσα έγινε στα πλαίσια της εξερεύνησης κατάλληλου σημείου για τα καλλιτεχνικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο.