Στις αρχές του χρόνου λαμβάνουν μέρος κάποιες από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού. Σε τρεις από αυτές συμμετείχαμε και εμείς, εκπροσωπώντας ελληνικούς προορισμούς με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν για την δημιουργία πεζοπορικών δικτύων.

Η πρώτη έκθεση ήταν η Fiets en Wandelbeurs Nederland στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, 25-26 Φεβρουαρίου. Αντικείμενο της είναι γενικότερα οι εξωτερικές δραστηριότητες και ο εναλλακτικός τουρισμός, με μεγαλύτερη έμφαση στην πεζοπορία και την ποδηλασία. 

Η Paths of Greece παρουσίασε και προώθησε τo δίκτυo μονοπατιών των Κυθήρων (Kythera Trails), και τα νεοσύστατα δίκτυα της Σκιάθου (Skiathos Trails) και της Ύδρας (Hydra Trails)! 

Από 7 έως 9 Μαρτίου, έλαβε μέρος στο Βερολίνο η τουριστική έκθεση ITB Berlin, στην οποία βρεθήκαμε ως καλεσμένοι της περιφέρειας Κρήτης με σκοπό την παρουσίαση των πεζοπορικών δικτύων που αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια. 

Πιο συγκεκριμένα, στους δήμους της περιφερειακής ενότητας Χανίων, έχουν γίνει μελέτες για δίκτυα πεζοπορικών διαδρομών, από τα οποία έχει ολοκληρωθεί αυτό του δήμου Αποκόρωνα. Τελικός σκοπός είναι όλα μαζί να υπόκεινται στο ενιαίο πεζοπορικό δίκτυο της περιφερειακής ενότητας Χανίων, με όνομα “Chania Trails”.

Ταυτόχρονα, με μεγάλη μας χαρά, συναντήσαμε τις παρουσιάσεις άλλων τριών πεζοπορικών προορισμών της Ελλάδας, με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί για την δημιουργία πεζοπορικών δικτύων, τα μονοπάτια της Σκιάθου (Skiathos Trails), της Σίφνου (Sifnos Trails) και του Λεχόβου (Paths of Peace)!

Τέλος, η έκθεση την οποία θεωρούμε και σημαντικότερη του χώρου μας, καθώς πραγματεύεται σχεδόν αποκλειστικά πεζοπορικό τουρισμό, είναι η Salon du Randonneur. Φέτος διεξήχθει το τριήμερο 24-26 Μαρτίου, στην Λυών της Γαλλίας.

Οι περίπου 14.000 επισκέπτες που συνήθως συγκεντρώνει η έκθεση είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για περισσότερους ελληνικούς προορισμούς από ποτέ!

H Paths of Greece εκπροσώπησε την Κάσο (Kasos Trails), τα Κύθηρα (Kythera Trails), την Σκιάθο (Skiathos Trails), τη Νάξο και τα Χανιά με τα μονοπάτια του Αποκόρωνα (Chania Trails).

Μεγάλης σημασίας ήταν η παρουσία των τουριστικών γραφείων Active Holidays in Greece – Gnosis Active Travel και Sharing Greece, που εκπροσωπούσαν την Νάξο και την Κάσο, αντίστοιχα.

Για τα μονοπάτια των Χανιών και του δήμου Αποκόρωνα, ο εκπρόσωπος τους Δημήτρης Μιχελογιάννης πραγματοποίησε και την παρουσίαση του δικτύου, σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Sylvain Bazin, αρχισυντάκτη του περιοδικού Wider.