0
Έτος δημιουργίας
0
Χιλιόμετρα μονοπατιών
0
Πεζοπορικές διαδρομές

Η Σάμος μόλις απέκτησε μια εκπληκτική θεματική διαδρομή, το Μονοπάτι των Αμπελώνων, αφιερωμένη στην οινοπαραγωγή του μοσχάτου. Στην περιοχή των Βουρλιωτών, στις πλαγιές του Καρβούνη, αναδείξαμε και σηματοδοτήσαμε μια διαδρομή 10 περίπου χιλιομέτρων η οποία παρουσιάζει όλα τα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής, με κεντρικό άξονα την παραγωγή του διάσημου μοσχάτου Σάμου.

Το Μονοπάτι των Αμπελώνων έγινε με χρηματοδότηση της εταιρείας ΜΕΤΑΞΑ Α.Ε. που θέλησε έτσι να τιμήσει την περιοχή στην οποία παράγεται η πρώτη ύλη του περίφημου ποτού.

Κατά μήκος της διαδρομής θα δείτε τους αμέτρητους αμπελώνες, πηγές, ρεματιές, την Μονή Βροντά και άλλα ξωκκλήσια και θα μπορέσετε να διαβάσετε για τη φύση της περιοχής, για τη μυθολογία της, την ιστορία της και άλλες πληροφορίες στις διάφορες θεματικές πινακίδες, τα κείμενα των οποίων είναι αποτέλεσμα της έρευνας που έκανε η ομάδα της Diadrasis. Καλή πεζοπορία στο Μονοπάτι των Αμπελώνων!

Η Paths of Greece σχεδίασε και υλοποίησε το έργο για λογαριασμό της Κοινότητας Βουρλιωτών Σάμου, με την ευγενική χρηματοδότηση της εταιρείας ΜΕΤΑΞΑ.

Ο χάρτης της διαδρομής σχεδιάστηκε από την Staridas Geography.

Τί κάναμε

Πρόσφατα έργα μας