0
Έτος δημιουργίας
0
Χιλιόμετρα μονοπατιών
0
Πεζοπορικές διαδρομές
Kefalonia Trails

To 2015 πραγματοποιήσαμε την έρευνα, τις εργασίες και τη σηματοδότηση για ένα μικρό δίκτυο μονοπατιών στην περιοχή του Φισκάρδου. Το δίκτυο αποτελείται από 3 εύκολες διαδρομές, οι οποίες αποκαλύπτουν όλον τον πλούτο της περιοχής στον εξερευνητή. Τα μονοπάτια αυτά έχουν επίσης το πλεονέκτημα πως σε μεγάλο βαθμό βρίσκονται κάτω από πλούσια σκιά κυπαρισσιών, πεύκων και κουμαριών, που σημαίνει πως εύκολα μπορούν να περπατηθούν και το καλοκαίρι. Το 2017 έγινε η συντήρηση του δικτύου, και προστέθηκε ένα νέο σκέλος σε μία από τις διαδρομές.

Η Paths of Greece σχεδίασε και υλοποίησε το έργο για λογαριασμό του Πολιτιστικού και Φιλοπεριβαλλοντικού συλλόγου Ρισιάνων “η Αστερίς”, με χρηματοδότηση της εταιρείας Raycap.

Τί κάναμε

Συστάσεις

I recently returned from a week long stay in Fiskardo and just wanted to thank you for the most amazing walking experience. […]

I loved my stay in Greece and my time walking on your trails is truly one of the highlights of my life. I am so grateful for the work you are doing and thought you would like to know that there is someone in South Carolina who sincerely appreciates your organization.

Gretchen Maultsby, Πεζοπόρος - Νότια Καρολίνα (ΗΠΑ)

Δουλέψαμε σε δυο δόσεις με τον Φοίβο. Πρώτα για να ξαναβρούμε τα παλιά μονοπάτια που ένωναν τα χωριά μεταξύ τους και με την θάλασσα. Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο με τρεις διαδρομές. Μετακινούμενοι από τους δρόμους στα μονοπάτια μας αποκαλύφθηκε η πλούσια ιστορία της περιοχής και το τοπίο της ενδοχώρας. Ρωμαϊκά και παλαιοχριστιανικά μνημεία, βάσεις για κανόνια και υπόσκαφες αποθήκες από την Γερμανική κατοχή, μύλοι από την πρόσφατη αγροτική ασχολία των παππούδων, παμπάλαια κτίσματα και χωριά. Κουμαριές, δάφνες, κυπαρίσσια, λαδάνια, σχίνοι, ελιές, σε μια ιδιαίτερη συνύπαρξη. Αυτό έδωσε μεγάλη διέξοδο στους επισκέπτες που χάρηκαν το δίκτυο χωρίς δυσκολία χάρη στην καλή  σήμανση. Σε δεύτερη φάση, τρία χρόνια αργότερα, το δίκτυο συμπληρώθηκε και επεκτάθηκε με δυο ακόμα παλιά μονοπάτια που μας υπέδειξαν οι ντόπιοι με ξερολιθιές χαμένες στην άγρια βλάστηση.

Πέννυ Αποστολίδη, Φισκάρδο, Κεφαλονιά

Διακρίσεις

Πρόσφατα έργα μας