Η ομάδα της Paths of Greece βρέθηκε για ένα μήνα στο Δήμο Κισάμου, στην Δυτική Κρήτη, για να μελετήσει τα μονοπάτια και να σχεδιάσει το νέο δίκτυο της περιοχής. Για πολλές μέρες, ο Κωνσταντίνος, η Ιωάννα και ο Βασίλης, με guest star την Helen, περπάτησαν κάθε σπιθαμή του Δήμου Κισάμου, κατέγραψαν μονοπάτια και σημεία ενδιαφέροντος, συνάντησαν ντόπιους, και σχεδίασαν 14 διαδρομές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του πεζοπορικού κοινού.

Οι διαδρομές θα ενταχθούν άμεσα προς υλοποίηση στο συνολικότερο δίκτυο διαδρομών “Chania Trails” το οποίο έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται στους διπλανούς Δήμους. Σύντομα οι επισκέπτες θα μπορούν να φτάσουν με τα πόδια σε διάσημα μέρη του Δήμου Κισάμου, όπως ο Μπάλος ή το Ελαφοννήσι, αλλά και να εξερευνήσουν λιγότερο γνωστές γωνιές όπως η Πολυρρήνεια ή το χωριό Κωστογιάννηδες με το καστανόδασος και τον καταρράκτη Νεραϊδοκολύμπα.

Με την μελέτη αυτή ολοκληρώνεται η έρευνα για παλιά μονοπάτια σε όλη την έκταση του Νομού Χανίων, που απέδωσε πάνω από 600 χιλιόμετρα πεζοπορικών διαδρομών, τα οποία θα παρουσιάζονται κάτω από το όνομα Chania Trails.