0
Έτος δημιουργίας
0
Χιλιόμετρα μονοπατιών
0
Πεζοπορικές διαδρομές

Το καλοκαίρι του 2013, αναλάβαμε την ανανέωση της σήμανσης με χρώμα σε όλο το δίκτυο μονοπατιών της Σερίφου, και την αντικατάσταση της φθαρμένης σήμανσης σε τρεις διαδρομές. Επιπλέον, σχεδιάσαμε μια νέα, κυκλική διαδρομή (μονοπάτι 10), την καθαρίσαμε και την σηματοδοτήσαμε. Επιλέξαμε τη χρήση μεταλλικών πινακίδων, για να παραμείνουμε στην ίδια γραμμή με τις προηγούμενες πινακίδες, αλλά και διότι στη Σέριφο, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς μετάλλου στην Ελλάδα, αρμόζει πιο πολύ η χρήση του μετάλλου, παρά του ξύλου για τη σήμανση.

Ο λογότυπος των μονοπατιών που σχεδιάσαμε δείχνει τη σύνδεση με την ιστορία και τη φύση του νησιού, καθώς τα αρχαία χρόνια, ο βάτραχος ήταν το σύμβολο του νησιού. Επίσης, ο υπότιτλος “Μονοπάτια από σίδηρο και πέτρα” αντικατοπτρίζει τη γεωλογία του νησιού, αλλά και τη μυθολογία του, η οποία δεν είναι άλλη από την ιστορία του Περσέα ο οποίος με το κεφάλι της Μέδουσας πέτρωσε όλο το νησί.

Η Paths of Greece σχεδίασε και υλοποίησε το έργο για λογαριασμό του Δήμου Σερίφου με χρηματοδότηση της εταιρείας ΜΕΚ Κατασκευαστική.

Τί κάναμε

Πρόσφατα έργα μας